Ayın Dizi Önerisi: 2 Broke Girls



Merhaba, bugün sizlere Ayın Dizi Önerisi başlığı altında severek izlediğim üçüncü yabancı diziyi tanıtacağım.

Ekim 2011 'de yayınlanmaya başlanan 2 Broke Girls, güncel olarak 6. sezonuna devam eden ve bir bölümü sadece 22 dakika olan sitcom türünde bir komedi dizisi. Her ne kadar bir yaz dizisi gibi dursa da, aslında bu sıkıcı havalarda battaniyenin altında daha keyifli zaman geçirmemizin güzel yollarından biri.

Siz de soğuk ve gri havaları yüzünüzde gülümsemeyle görmezden gelmek istiyorsanız 2 Broke Girls hakkındaki yorumlarıma bir göz atın.


TANITIM YAZISI;

Başrollerini iki güzel oyuncunun üstlendiği 2 Broke Girls, iş dışında hayal kurmaya vakti olmayan Max ile o güne kadar tüm hayalleri anında gerçeğe dönüştürülmüş Caroline'ın ortak hayallerinin peşinden koşma hikayesini anlatıyor.

Sex and the City’nin yaratıcılarından Michael Patrick King’in imzasını taşıyan ve başrollerini iki güzel oyuncunun üstlendiği 2 Broke Girls, son yıllarda erkeklerin hüküm sürdüğü komedi dizileri arasında öncelikle bu yönüyle dikkatleri çekiyor. Dizinin başkarakteri Max’i canlandıran Kat Dennings, erkek egemenliğinden bunalan izleyiciler için fıstık gibi iki kızın maceralarını anlatan bu dizinin kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Bugüne kadar birçok sinema filmi ve televizyon dizisinde yer alan Dennings, kariyerinde yıllardır beklediği hamleyi sonunda 2 Broke Girls ile yapmayı başardı. Caroline Channing'i canlandıran Beth Behrs ise bu “eski milyoner/ yeni züğürt” karakterinin kızın bazı izleyicilere fazlasıyla “züppe” gelebileceğini, ancak onun sadece dilinin kemiği olmadığını söylüyor. Behrs’e göre dizinin iki ana karakteri birbirine muhtaçlar. Max’in çalışkanlığı ve el becerisiyle ürettiği top kekleri var; Caroline’da ise bu top kekleri pazarlayarak köşeyi dönmeyi düşünecek kadar büyük bir hayal gücü... Bunun için ihtiyaçları olan tek şey ise; 250 bin dolarlık bir sermaye.
(kaynak: cnbce.tv)


Dikkat yazının bundan sonrası spoiler içerebilir!


   Dizide Caroline Channing (Beth Behrs) ismindeki zengin bir kız, babasının hapse girmesiyle birlikte sahip olduğu her şeyi kaybediyor ve yolu New York 'ta bulunan Williamsburg Diner ismindeki lokantaya düşüyor. Ve burada garson olarak çalışan Max Black (Kat Dennings) ile karşılaştıktan sonra, kişilikleri epey farklı bu iki insanın birlikte geçirdikleri oldukça komik zaman izleyiciye sunuluyor.



   Caroline 'in, Max 'in cupcake yapmada yetenekli olduğunu farketmesi ile; ikili bir cupcake dükkanı açmak için para biriktirmeye başlıyor.


   Dizinin ilk sezonlarında ana konu cupcake dükkanı açmak üzerine olsa da; ilerleyen sezonlarda gerek ikilinin diyalogları, gerekse Max 'in bazen iç acıtan çoğunlukla güldüren sözleri ile iki genç kızın çevresindeki günlük olaylar eğlenceli bir mizah anlayışı çerçevesinde işleniyor.


Diziden bazı replikler;





   Dizinin bir sitcom olduğundan bahsetmiştim. Sadece Max ve Caroline arasında değil, dizinin diğer karakterleri de karakterleri ve konuşmaları ile bu komedide yer alıyor.



   Kasada duran ve az ama komik replikleri olan Earl ile Williamsburg Diner 'ın sahibi ve Max 'in alaylarına en çok maruz kalan Han, dizinin yan karakterlerinden.



   Kızların üst komşusu olan Sophie de, aksanına alışabilirseniz Polonya 'da yaşadığı zamanları anlatan kısa hikayeleriyle ve yaşam tarzıyla çokça güldürüyor.



    Sophie ve Williams Diner 'da aşçı olarak çalışan Oleg çiftinin arasındaki komik cinsel çekim ise gözlerinizi devirmenize neden olacak kadar abartılı, bir o kadar da sıradışı.



   Ve elbette bir diğer yan karakter evde geçen sahnelerde karşımıza çıkan ve bir süre sonra mutfakta görmeyi garipsemediğimiz güzel bir at olan Chetsnut.

   Güncel olarak 124 bölümü bulunan 2 Broke Girls 'i, içerisinde +18 repliklerin bulunduğunu da belirterek, eğlenceli bir şeyler izlemek isteyen herkese öneririm.

Blogumda daha önce yer verdiğim dizi önerileri:
*The Carrie Diaries
*Wayward Pines

Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder