Karşılaştırma: Sigma ve Aliexpress Tapered Highlighter F35 Konik Uçlu Aydınlatıcı Fırçaları

   Uzun zamandır bir karşılaştırma yazısı yazmıyordum; aslında bu yazıyı yazmayı da planlamamıştım, ancak bir Aliexpress alışverişim sırasında unutarak aldığım replika fırçanın orijinalinin de elimde olduğunu fark etmem ile ile birlikte bir karşılaştırma yazısı hazırlamam kaçınılmaz oldu.


Öncelike tapered highlighter brush ile başlayalım;

Tapered highlighter brush (konik uçlu aydınlatıcı fırçası), kubbe şekli ile yüzü boyutlandırmak için kullanılan ideal aydınlatıcı fırçalarından biri. Bu şekle sahip fırçalar arasında kuşkusuz en ünlüsü bugün yazımda tanıtacağım Sigma F35 ve onun onlarca replikasından biri.



Sigma F35 'i, diğer Sigma fırçalarım ile birlikte Black Friday dönemi almıştım. Yazısını buradan okuyabilirsiniz. 

Aliexpress F35 'i ise şu hesaptan aldım, ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz. Bu fırçanın yanı sıra aynı hesaptan birkaç fırça ve takı da almıştım.



İlk izlenim olarak Sigma 'nın Aliexpress 'e göre daha uzun ve daha ağır, kesinlikle kaliteli bir gövde yapısı olduğu görülüyor.

Her iki ürün de Made in China (Çin malı)  ve parlak siyah bir sapa sahip olduğu halde; Sigma 'nın sapı daha tok. 

Sigma 'nın metal kısmı; hem sapı hem de kılları sıkıca sarıyor, üzerinde marka adı ve Patent Pending (patent başvurusu yapıldığı ancak başvurunun henüz sonuçlanmadığı durum, patent beklemede) yazısı bulunuyor. Aliexpress ise üzerinde herhangi bir yazı bulundurmamasının yanı sıra oldukça adi bir metal kısma sahip; kısa süreli kullanım sonrası metal kısmın gövdeden ayrılması işten değil.


İki fırça arasındaki bariz fark kıllarda kendini belli ediyor. Solda Sigma 'nın derli toplu kıllarının yanı sıra, sağda adeta bir blending fırçası görünümündeki Aliexpress 'i görebiliyoruz.

Gelelim kılların yumuşaklığına; Sigma fırçasının yüzde verdiği his bir tüy dokunuşuyken, Aliexpress ultra sert kılları ile yüzü neredeyse çiziyor.

Bunlara ek olarak; Sigma 2 yıldır tek bir kıl bile dökmemişken, Aliexpress 'e her dokunduğumda bir iki kıl elimde kalıyor.



   Sonuç olarak replika Tapered Highlighter - F35 fırça her yönden sınıfta kaldı; hiçbir işlevi olmadığı için çöpe gidecek. Aliexpress 'ten alıp severek kullandığım fırçalar da var fakat bu fırça maalesef onlardan olmadı. Sigma Tapered Highlighter - F35 ise, aydınlatıcı uygularken farklı tipteki bir fırçayı tercih ettiğim için elim sık gitmese de görece olarak işe yarıyor ve aydınlatıcıyı başarılı bir şekilde uygulamaya olanak sağlıyor.

   Yine de bu fırçaları almak istiyorsanız replika olan için başta Aliexpress ve Ebay olmak üzere Çin menşeeli kozmetik ürün sitelerine, Sigma markalı fırçalara ise Sigma Beauty 'nin kendi sitesinden ya da Kozmela 'dan ulaşabilirsiniz.
Sigma Tapered Highlighter - F35 yaklaşık 70 TL iken replikasını 4 TL 'ye almak mümkün.


   İlerleyen günlerde tüm fırçalarımı tanıtacağım yazılar hazırlamayı düşünüyorum. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder