Instagram Günlükleri - 11



Hepimize "Cumhuriyet rejimi" ile yaşayacağımız yüzyıllar dilerim!

Bugün, hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak, hem de son zamanlarda yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Kısa ve öz olacak Instagram Günlükleri yazımın on birincisine başlayalım.



Hayat bir kutu çikolata gibi, ama ben hepsini yemişim :)



Son zamanlarda migrenim boyut atladı, ilaç aldığım halde bırakın saatleri, günler sürdü. Ben de bu zamanlarda seve seve kafamı silmeyi ve koparıp atmayı düşündüm.



Biri alışveriş mi dedi? Hey, merhaba! Ben buradayım.



Aylardır severek kullandığım Miband 'ıma sonbahar/kışa uygun yeni bileklikler aldım. Şimdilerde bunları bileğimden düşürmüyorum!



Ayda 3 kere spora giderek yılın en istikrarlı spor yapan insanı seçileceğim bu gidişle (Ne yapalım meşgul bir insanım ben!)



Son zamanlarda EspressoLab 'a sıkça gitmeye başladım. Özellikle sabahları tam kafa dinlemelik bir mekan. Giderseniz, pastalarını kesinlikle öneririm.



Haydarpaşa Garı 'nda düzenlenen İstanbul Kahve Festivali 'ne katılmasam olmazdı. Ben biletimi haftalar öncesinden almıştım ancak sağ olsunlar bloggerlara ücretsiz davetiye veriyorlarmış. Ben de biletimi bir arkadaşa verdim böylece. Harika bir etkinlikti, hayatımın kahvesi ile burada tanışmış olabilirim!



İçeride bir dilek, düşünce ağacı vardı. Bir sürü renkli kalem ile boş kahve bardaklarına dilediğimizi yazabilirdik. Ben de oradaki varlığımı göstermek istedim. Seneye tekrar katılmak dileğiyle.



Bu arada; sınavlar yaklaşıyor, siz de benim kadar bu durumdan rahatsız mısınız?


   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

Devamını Gör

İnceleme: Etude House & Rose Flowering Eyes Far Paleti

   Sonunda bu güzel paleti yorumlayabilecek zamanı buldum. Elime geçmesi baya olaylı oldu ve sonra bir süre kullanmaya kıyamadım! Neyse ki artık sizler için onu kutusundan çıkardım ve hem fotoğrafladım, hem de artık sürekli kullanacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum!

   Daha önce Etude House 'dan bir makyaj bazı olan Sweet Recipe Baby Choux Base #1 Mint Choux 'u almış ve çok memnun kalmıştım. Bakalım bu far paleti hakkındaki düşüncelerim nasılmış.

Etude House Kore markaları içerisinde benim en sevdiklerimden biri. Bugün sizlere tanıtacağım palet bir koleksiyon ürünü, laf aramızda Uyuyan Güzel 'den esinlenmiş. Ambalajı bile ne kadar masalsı, değil mi?



Kapağı açtığınızda kapakta boydan boya bir ayna, altta 10 adet far var ve farların üzerinde dantel desenli plastik bir koruyucu yer alıyor. Dantel detayı bile kendine çekiyor insanı. Ayrıca içerisinde iki tane çift taraflı sünger fırça yer alıyor. Fırçanın bir tarafı diğerine göre çok daha ince. Ben farları sentetik kıl fırçalar ile uygulamayı tercih ediyorum. Yine de paletten çıkan fırçaları bir iki kere kullanmayı denedim; ancak alışkanlıktan olacak ki, sevemedim.

Etude House bu ürün için "Bu far paleti, göz kapaklarınızın üzerine gül yapraklarını nazikçe yerleştirmişçesine çekici gözler sunan on renk içeriyor." demiş. İddialı bir söylem, öyle değil mi? Bakalım farların renkleri bu iddiayı destekler şekilde mi?;



Renklere yakından bakalım;
Flaşsız

Flaşlı

Falling (Sedefli & Simli): İnce altın rengi simleri olan, hafif bakır yansımalı kahverengi.
Fade (Mat): Grilik içeren ten rengi.
Innocent (Mat): Vanilya rengi, tüm göz kapağına uygulamaya uygun.
Delight (Sedefli): Şeftali rengi ama uygulandığında güzel bir güneş ışığı yansıması veriyor.
Pure (Simli): Açık krem rengi, içerisinde çok büyük altın simler var. Palette tek dökülme yapan far bu. Simlerin büyük olması ve dökülme yapması nedenleriyle aydınlatmada kullanmaya uygun değil.


Flaşsız

Flaşlı

Romance (Sedefli): Pastel pembe, elimin pek gittiği bir renk değil.
Blossom (Mat): Tüm paleti alma nedenim! Bordo - vişne çürüğü ! Parmağımı çok hafif dokundurduğum halde tam rengini verdi, inanılmaz pigmentli!
Petal (Mat): Şeftalimsi kirli pembe.
Gloomy (Mat): Pembelik içeren leylak rengi.
Poison (Sedefli): Koyu mor - mürdüm .


*Sedefli yazdığım farlar, içerisinde altın rengi mikro simler olan farlardı; ancak bu mikro simler uygulamada farı sedefli gösteriyor.

   Her ne kadar paletin tanıtımında 5 mat 5 de simli far yazsa da yukarıda belirttiğim sebepten dolayı uygulama sonrasındaki duruşlarını baz alırsak palette 5 mat, 2 simli, 3 de sedefli far var diyebilirim.






Görüşlerim;

Olumlu(+):
-Farlar yumuşacık ve pigmentli, rengi almak için kazımaya gerek yok.
-Ayrıca farlar kesinlikle tozutmuyorlar.
-İki tanesi hariç renkler harika. ( O iki tanesini olumsuz hanesinden okuyabilirsiniz) ve paletteki her renk birbiri ile uyum içerisinde.
-Ambalajı dayanıklı ve tasarımı harika.
-Palet 15 cm x 5,2 cm boyutlarında yani az yer kaplıyor, bu sebeple seyahatler için uygun.
-Paletin kapağına entegre tam boy aynası bulunuyor.
-Romantik makyajlar için belki de gelmiş geçmiş en uygun renklere sahip.
-Ben aldığımda fiyatı 50 TL idi, 10 tane farı 50 TL 'ye aldığımı düşünürsek, gayet uygun.
-Her far 1 gr, gayet normal bir hacim.


Olumsuz(-):
-Ürünü bulmak artık neredeyse imkansız.
-İçerisindeki aplikatörler bence bir işe yaramıyor.
-Bazsız kullanımda sabah yaptığım makyaj öğleden sonraya kadar dayanıyor ancak akşama doğru çizgilere doluyor. Aslında bu benim için kesinlikle olumsuz bir durum değil ama baz kullanmak istemeyenler için olumsuz olacaktır.
-Paletteki Pure rengi en zayıf halka. Koca koca simleri var, dökülüyor ve renk vermiyor. Tamamen kişisel zevklerden dolayı paletteki Falling rengini de gereksiz buldum.


Puanlama;






Yarım cupcake i paletteki Pure renginden dolayı kırdım.


  İncelemenin sonunda artık açıkça söyleyebilirim ki Etude House & Rose Flowering Eyes Far Paleti benim mükemmel sonbahar paletimdir!

   Eski bir koleksiyon ürünü olması sebebiyle bu far paletine ulaşmak pek mümkün değil. Bunun yerine ülkemizde uygun fiyata alabileceğiniz far paletlerinden The Balm Nude Dude ve Wet n Wild Color Icon Eyeshadow Trio Sweet as Candy  hakkındaki yazılarımı da okuyabilirsiniz.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.
Devamını Gör

Alışveriş - 21 ( ELCA, Sephora, Douglas ve Boyner)

   Merhaba, son zamanlarda aldıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Aldıklarımın hepsi çok çok istediğim kozmetik ürünlerdi (bir de kozmetik dışı bir ürün var). Bu sebeple, yazarken bir kez daha mutlu oldum. Başlayalım bakalım;

ELCA;
Sun Plaza 'daki ELCA 'nın aksine Orjin Plaza 'da çok güzel Mac ürünleri vardı. Fiyatları da Mac 'e göre inanılmaz uygundu. Ben de birkaç parça ürün almadan duramadım.

MAC Eye Pencil Slate: Mat, füme renkteki göz kalemi bir koleksiyon ürünüydü artık kalıcı satışa alınmış. Online sitesinde 49 TL olan bu kalemini ELCA 'dan 16 TL 'ye almanın dayanılmaz mutluluğunu yaşıyorum.

MAC Toledo Lipglass Sin: Bir arkadaşım yüreklendirmese bu kadar koyu renk bir parlatıcı almazdım sanırım. Kış gelince severek kullanacağımı düşünüyorum. Fiyatı: 16 TL

MAC Casual Colour Lip & Cheek Colour Red Obsessed: Fotoğrafta çingene pembesi gibi çıkmış ancak daha hafif bir renge sahip içinde altın simler bulunan bir krem allık. Günlerdir elim bir tek buna gidiyor. Toz allıklardansa krem formdakiler daha çok seviyorum. Fiyatı: 25 TL


Sephora;

Mart ayından beri benim için arzu nesnesi haline gelen bir makyaj çantası vardı, Sephora 'nın Beauty on The Fly konseptli şeffaf çantası. Paris ziyaretim sırasında alacaktım ama oradaki devasa Sephora 'ya girdiğimde maalesef çantayı unuttum. Geçenlerde İstinye Park Sephora 'da görünce, kabul edersiniz ki, çıldırdım. 3 seyahat boy ürün alana çanta hediyeydi! Ben de iki adet çok sevdiğim Sephora Pore Clarifying maskeyi, bir de çıktığından beri denemek istediğim Sephora Outrageous Volume maskarayı aldım ve sonunda çantaya kavuşmuş oldum!

Maskenin adet fiyatı: 7,90 TL
Maskara: 23,90 TL



Sephora 'nın yaptığı %20 indirimde ise sadece Urban Decay Naked Basics 'i aldım. Kendisi benim sonbahar kıymetlim oldu bile. Bu palet ile mat renklerdeki far paleti açığım kapanmış oldu. Fiyatı: 76 TL


Douglas;

Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper With Goji Berry-C Complex: Kaç yıl önce hatırlamıyorum, Smashbox 'ın bu parlatıcı - dolgunlaştırıcı dudak ürününün içeriğinin temiz olduğunu okumuştum ancak o sırada hiç bir yerde bulamamıştım. Geçenlerde Amsterdam Douglas 'dan aldığım asetonsuz oje çıkarıcının ülkemizde satılıp satılmadığına bakmak için Douglas mağazasına girdim. Oje çıkarıcı yoktu ama eskilerden istediğim bu ürünü gördüm. Hemen aldım elbette. Fiyatı: 69 TL


Boyner;

Loreal Paris Shine Caresse 101 Lolita: Kendisi benim "My Lips but Better" rujum. Loreal standlarından kaldırıldığını gördüğümde dünyam başıma yıkılmıştı. Ve Boyner 'de standdaki son iki tanesini de aldım. Adet fiyatı: 32,99 TL

Tepsi: Günlük kullanacağım kozmetik ürünleri koymak için aldım ama bakalım sonunda hangi amaca hizmet edecek. Fiyatı: 14 TL

   Son zamanlarda aldıklarım bu şekildeydi. Ben şimdi haftasonu bakımımı yapmaya gidiyorum. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

Devamını Gör

İnceleme: Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof

   Merhaba, bugün sizlere neredeyse her kozmetik severin kullandığı bir üründen bahsedeceğim; yüz pudrası.
   Yüz pudralarını; kapatıcılık / örtücülük sağlayan cilt düzenleyici pudralar ve matlaştırıcı transparan pudralar olarak ikiye ayırabiliriz. Benim bugün anlatacağım, ikinci sınıfa dahil olanlardan biri. 

   Ülkemizde en bilinen matlaştırıcı transparan pudralardan Rimmel London Stay Matte ve The Balm Sexy Mama 'yı denemiş; Rimmel 'in kötü ambalajından, The Balm 'ın vasat kalıcılığından dolayı istediği randımanı alamamış biri olarak bir süredir arayış içerisindeydim. Takip ettiğim yabancı (özellikle Alman) bloggerlarla da iletişime geçerek yurt dışına çıkmadan hemen önce onların da yardımıyla (Danke für alles Schätzchen) hayatımın pudrası ile tanışma yolunda bir adım daha atmış oldum.


   Avrupa seyahatım sırasında Hamburg DM' de Catrice standını gördüm ve pek çok ürün ile birlikte bugün sizlere tanıtacağım Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof 'u aldım.
   Kısa bir süre önce Catrice markasının Türkiye Rossmann mağazalarında satışa sunulması ile hayatımın matlaştırıcı pudrası dediğim pudranın inceleme yazısının blogumda bulunması şart oldu.



   Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof, sert plastikten yapılmış siyah bir kapağa bağlı şeffaf bir kapta bulunuyor. Gördüğüm en sağlam ambalaja sahip ürünlerden biri.  Kapağa entegre tam boy aynası mevcut. İçerisinde uygulama yapmak için fırça ya da sünger bulunmuyor. Pudranın üzerindeki çiziklere aldırmayın, aynasına bakarak makyaj yaparken tırnağımla çizdim.



   Pudranın parmağımdaki rengi bu şekilde ancak cilde uygulandığında ciltle bütünleşerek tamamen renksiz duruyor. Ben renkli ten makyajı yapmıyorum, cildimin yağlı durmaması için Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof 'u tüm yüzüme Real Techniques pudra fırçası ile uyguluyorum.



   Pudranın arka yüzünde yazanlar;
Uzun süreli mat ve kusursuz bir cilt için ipeksi, su geçirmez pudra. Neme dayanıklı. Her cilt tonuna uyar. A ve e vitamini ve bebeksi / pürüzsüz cilt efekti ile birlikte.



   Ürün gerçekten de waterproof; su damlaları gördüğünüz gibi pudranın üzerinde kalıyor, on dakika beklettiğim halde pudra tarafından emilmedi.


Görüşlerim;

Olumlu (+):
-Ciltte pürüzsüz bir görüntü bırakması,
-Transparan yapısıyla her cilt tonuna uyum sağlaması,
-Kapağa entegre tam boy aynası ile istenilen her yerde uygulanabilir olması,
-Tüm seyahatlerde ve tatillerde güvenle çantaya atılabilmesi,
-Kalıcılığının harikalığı, (Sabah uygulayıp akşam eve geldiğimde hala t bölgemin parlamadığını görüyorum.)
-9 gram olması, (Rimmel 14, The Balm ise 7.8 g)
-Uygun fiyatı (Türkiye satış fiyatı 17,50 TL) ,
-Çok aşırı uygulanmadığı sürece cakey denilen un kurabiyesi görünümü vermemesi.

Olumsuz (-):
-Şu an için Türkiye 'de sadece Rossmann 'larda satılması, (Çevrenizde Rossmann yoksa online alma seçeneği de bulunmuyor.)
-İçeriğinde pek çok pudrada olduğu gibi talc bulunması ve bir silikon olan dimethicone u da barındırması. Ben pudrayı kullandığım süre boyunca sivilce problemi yaşamadım ama her iki bileşik de gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumuna neden olan maddelerden. Ancak dediğim gibi, pek çok yüz pudrası ile yaklaşık aynı içeriğe sahip.


Puanım;


5 tam lezzetli cupcake! Keşke talc içermeseydi ama bu bile puan kırmama yetmedi.


   Daha önce blogumda tanıttığım klasik bir kırmızı oje olan Catrice Ultimate 17 Caught on A Red Carpet 'ı okudunuz mu? Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

Devamını Gör

Missha Alışverişim - 1

   Merhaba kızlar! En sevdiğim kapatıcının dibini gördüğümden beri kendimi boşluğa düşmüş gibi hissediyordum. Aslında elimde iki farklı high end markanın kapatıcıları vardı ancak gelin görün ki hiçbiri "o" değildi. Ben de daha fazla kendime eziyet etmemek için bayılarak kullandığım kapatıcımı tekrar almaya karar verdim ve Missha 'dan ufak bir alışveriş yaptım.

Ürünlerim MNG kargo aracılığı ile elime ulaştı. Hiçbir sıkıntı yaşamadım, cumartesi verdiğim sipariş pazar günü geldi. 14.00 'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya veriliyor, yani sitenin  kargolama hızı mükemmel!



Kutu biraz ezilmişti, neyse ki ürünlerde bir sorun yoktu.





 Ürünleri kutudan ayıran sadece bir kağıt vardı ve ürünlerin hiçbiri ayrıca sarılmamıştı.



Aldığım iki ürün ve alışverişimin yanında eklenen testerlar bu şekildeydi.


Neler aldığıma gelirsek;




Kargonun geldiği günkü manikürümü de fotoğraflamak istedim; yüzük parmağıma Sephora Sparkling 74 Mirror, mirror, diğer tırnaklarıma ise Alix Avien Golden Nails setindeki siyah ojeyi uyguladım.

Fiyatları;

   Alışveriş yaptığınızda sepetinize ücretsiz testerlar ekleyebiliyorsunuz ve gördüğünüz gibi benim seçtiğim testerların yanına bir de şampuan testerı eklemişler.

   50 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz, daha düşük tutarlarda ise 5 TL kargo ücreti alıyorlar.

   Benim gayet memnun kaldığım bir alışveriş oldu, denemek isteyen herkese önerebilirim.

   Siz daha önce Missha 'dan alışveriş yaptınız mı? Bana önerebileceğiniz ürünleri yoruma yazarsanız sevinirim. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

Devamını Gör

Bitenler ve Çöpe Gidenler - 26

   Ev telefon hattında yaşanan bir problemden dolayı haftalardır (!) bloggera giremiyorum. Bu sebeple bilgisayarda taslak halinde hazırladığım yazılar ve editlediğim fotoğraflar ile internetin gelmesini bekler halde duruyordum. Daha fazla dayanamadım ve aldım bilgisayarımı geçtim Taksim 'deki EspressoLab 'a. Sizlere şu an oradan yazıyorum.
   İlk olarak bitenler ve çöpe gidenler yazımı sizlerle buluşturmak istedim. Bakalım bu ay neler bitirmişim, neleri çöpe göndermişim;


YÜZ BAKIM ÜRÜNLERİ;

Dermokil 25+ Yaş Grubu Kil Etkili Temizleyici Maske: Cildin fazla yağını alırken nemlendiren güzel bir maskeydi. Açık yeşil rengi de ilginçti. Ancak bayıldığım bir etkisi olmadığından ve elimde onlarca maske bulunduğundan bir daha almam.

Cettua Before Having Date Maske: İşte bu benim en sevdiğim kağıt maske. Ancak elimdeki sonuncuyu da kullanmışım. Tez zamanda alırım.

Sephora Pore Clarifying Mask x 2: En sevdiğim tek kulanımlık maskelerden. Keşke büyük tüplerde satmaya başlasalar.

Acnelyse Krem: Seneler önce cildimde çıkan birkaç sivilce için eczacının önerdiği şey. Bu krem her şeyi daha da mahvetti. Cildimi yaktı ve yüzümü sivilcelere boğdu. Birkaç kullanım sonrası kenara atmıştım. Çöp.

Purederm Botanical Choice Clean & Bright Oxygen Bubble Mask Blueberry: Bu ay ne kadar çok yüz maskesi yapmışım! Neredeyse hiç su içmiyor olmamdan dolayı cildimde pütürler oluşmaya başladı. Ben de su içmek yerine çareyi maskelerde aradım. Geçici olarak evet, maskeler çok işe yaradı ancak su içmeye alışmam lazım! Neyse bu kadar serzeniş yeter, Purederm 'den bahsedecek olursam severek kullandığım temizleyici maskelerden biri. Zaman istemiyor, lavaboyu kirletmiyor. Anında temiz ve aydınlık etki. 

Missha Time Revolution Night Repair Borabit Ampoule: Pek sevemedim, cildimde uzun süre yapışkan bir his bıraktı. His katlanılamayacak kadar değildi, yine de sevemedim.


ŞAMPUANLAR;

Clear Kepeğe Karşı Etkili Besleyici Şampuan ve Yves Rocher Anti-Dandruff Şampuan: Kardeşimin kepek problemi dolayısı ile bu iki şampuanı kullanması için almıştım. Özellikle Yves Rocher saç derisine çok iyi geldi. Şimdilik kepek sorunu bittiği için kendisi başka bir şampuan kullanıyor.

Yves Rocher Brillance Shine Vitality & Radiance Sampuan: Kokusunu çok sevdiğim, parfümü olsa koşarak alacağım şampuan. Ancak saçlarımda gıcır gıcır bir his bıraktı ve fark edilebilir bir parlaklık vermedi. Bir daha almayacağım.

Missha Dong Baek Gold Şampuan: Spor salonunda duş aldığım zamanlarda böyle küçük boy temizlik ürünlerini kullanmayı seviyorum. Tek seferlik kullanım için etkisi hakkında bir şey söyleyemem ama kokusu ve kıvamı güzeldi.


AĞIZ BAKIM ÜRÜNLERİ;

Listerine Zero Ağız Bakım Ürünü: Daha önce Listerine orijinalı kullanmış ve alkolün ağzımı yakmasına katlanamamıştım. Bir de alkolsüz olan bu ürünü denemek istedim. Ağzımda bıraktığı büzüşme hissini sevemedim. Bir daha almam.

Thera med Original: Yurt dışı alışverişim sırasında ailem için aldığım diş macunu. Annem kullandı, indirimde görürsem almamı istedi.

Beauty Formulas Active Oral Care Interdental Flossers: Çarpık dişlerim için diş ipi kullanmak hem bir mecburiyet hem de çok zorlayıcı bir eylem. Kürdanlı diş iplerini kullanmaya başladığımdan beri zamandan tasarruf ediyorum. Şimdiye kadar bir tek Watsonslarda satılan Beauty Formulas ‘ın kürdanlı diş ipine rast geldim. Yenisi alındı.

Oral -B Diş Fırçası: Annem kullandı. Oral -B 'nin başka çeşidini aldık, şimdi onu deniyor.


VÜCUT SPREYİ VE PARFÜMLER;

Yves Rocher Cerisier En Fleurs: Kiraz çiçeği kokusunu çok sevdiğim, tüm yaz vücut spreyi olarak kullandığım eau de toilette. Kalıcılığı vasat ancak kokusuna bayıldığım için iyi bir indirimde yakalarsam alırım.

Eyüp Sabri Tuncer Hot Kisses Perfume Jewels : Hindistan cevizli tatlı bir koku, bana uygun değil. Tam boyunu tercih etmem.

Watsons Deo Mist Ocean Breeze: Bu ay farkına varmadan 3 farklı okyanus kokulu ürün bitirmişim. Bu ürünün kokusunu çok sevmiştim ama mini boy olması, kalıcılığının hiç olmaması ve buna nazaran fiyatının yüksek gelmesi nedeniyle bir daha tercih etmeyeceğim.


VÜCUT BAKIM ÜRÜNLERİ;

Bio Lyn El Kremi: Şekliyle dikkatimi çeken ama etkisi olmayan bir el kremi. Yeniden almam.

Duru Fresh Arındırıcı Duş Jeli Okyanus Esintisi: Kokusu hoştu, cildimi kurutmadı ancak adındaki arındırıcı etkiyi göremedim. Eğer peeling özelliği için alacaksanız hayal kırıklığına uğrarsınız, uygulama sırasında hafif bir masaj etkisi yaratıyor sadece. Tam boyunu almam.

Bepanthol Cilt Bakım Kremi: Annemin cildi için kullandığı vazgeçilmez krem.


YARDIMCILAR;

Benri Top Makyaj Pamuğu: Ojelerimi çıkarmak için kullanıyorum. Yenisi açıldı.

Apaks Makyaj Temizleme Pedi: Göz makyajımı temizlemek için yıllardır bu disk pamuğu tercih ediyorum.

Benri Islak Cep Mendili ve Watsons Mini Islak Mendil Okyanus Kokulu: Her ikisini de severek kullandım. Yeniden alabilirim.

Watsons Kağıt Mendil: Her zaman çantamda bir paket cep boy kağıt mendil bulunur. Bu ay çantamın konuğu Watsons olmuş.


   Evet, gecikmiş bir bitenlerin daha sonuna geldik. İnternet erişim problemimin en kısa sürede bittiği zamanlarda daha sık görüşmek üzere. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

Devamını Gör