Avon k12 Alışverişim ...

   Merhaba, Kasım ayının ilk yazısıyla karşınızdayım. Sadece alışveriş yazısı olmadığı için lafı uzatmadan başlayayım;
 


Avon eyeliner fırçası: Severek kullandığım Maybelline 'in jel eyelinerını, kutunun içinden çıkan ince uçlu fırça ile uyguluyordum. Avon kataloğunda bu kadar uygun fiyata kesik uçlu bir fırça görünce almadan duramadım. Fiyatı: 3,9 TL

Love Ribbon Crusade Kolye: Sanırım her katalogda Avon'un meme kanseri ile mücadele fonu için ürettiği ürünler bulunuyor. Ben de hem kolyenin güzelliğinden dolayı hem de yardım edebilmek adına siparişime fırçanın yanı sıra kolyeyi de ekledim. Fiyatı: 6,9 TL

Avon bu ürün hakkında ne demiş?
"Meme Kanseri ile Mücadele ürünlerinin satışından elde edilecek tüm kazanç ile Avon Meme Kanseri ile Mücadele kapsamında "Meme Kanseri Erken Teşhisin Önemi" hakkında bilinçlendirme çalışmaları ve ücretsiz mamografi çekimleri yapılacaktır."

Nedir bu meme kanseri?
Meme kanseri meme hücrelerinde başlayan kanser türüdür. Akciğer kanserinden sonra, dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser türüdür. Her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir.
Erkeklerde de görülmekle beraber, kadın vakaları erkek vakalarından 100 kat fazladır.
Meme kanseri, yayılmadan önce, erken tespit edilirse,hasta %96 yaşam şansına sahiptir.
Yirmi yaş grubu, her ayın belirli bir döneminde kendi kendilerini muayene etmelidir. Bu kontrıol sırasında meme dokusunda farklılık olup olmadığı araştırılır. Şişkinlik, yumru benzeri bir değişiklik saptanırsa derhal bir hekime baş vurulmalıdır. Bir değişiklik saptanmasa da, üç yılda bir kez hekim tarafından muayene edilmelidirler. Kırk yaş grubu, kendi yaptıkları periyodik muayeneye ek olarak her yıl bir kez hekim tarafından muayene edilmeleri gereklidir. Ayrıca her yıl veya en az iki yıl arayla mamografi çektirmeleri gereklidir. Elli yaş grubu, kadınlar kendilerinin periyodik muayenelerine ve her yıl bir defa hekim muayenesine devam etmeli ve her yıl mamografi (meme filmi) çektirmelidir.
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Meme_kanseri

                                                            (Resim Google 'dan alınmıştır.)

   Evet, hepimizin bildiği gibi erken teşhis hayat kurtarır. Lütfen, sağlığınızı kulak ardı etmeyin.

   Yazımı vizelerin başlayacak olmasından dolayı bloğumu biraz boşlayacak olmamı bildirerek sonlandırıyorum. Geri döndüğümde Kore 'den yaptığım bir diğer alışverişim ve dolu dolu bitenler çöpe gidenler yazısıyla karşınızda olacağım. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder